росія вивела у Чорне море шість носіїв із 40 «Калібрами»

росія вивела у Чорне море шість носіїв із 40 «Калібрами»

Укрінформ
На бойовому чергуванні в Чорному морі російська федерація тримає 11 своїх кораблів, зокрема шість ракетоносіїв, на бортах яких наявні близько 40 крилатих ракет типу «Калібр».

Як передає Укрінформ, про це Військово-морські сили Збройних сил України повідомляють у Телеграмі.

В Азовському морі, за даними ВМС, росія продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні два кораблі. У Середземному морі зафіксована присутність десяти російських кораблів, зокрема п’яти носіїв "Калібрів", оснащених 72 ракетами.

Прохід Керч-Єнікальською протокою в інтересах рф за добу здійснили: до Азовського моря – дев’ять суден, чотири з яких рухалися з протоки Босфор; до Чорного моря – 24 судна, десять з яких продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Читайте також: У Харкові після ракетних ударів уже вшосте запустили систему опалення

Встановлено, що росія продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS) на цивільних суднах в акваторії Азовського моря.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Генерального штабу ЗСУ, російська федерація нарощує авіаційне угруповання на території білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-