Зеленський: росія повинна відповідати за кожне спалене українське місто і село

Зеленський: росія повинна відповідати за кожне спалене українське місто і село

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський наголосив, що терористична війна росії проти України повинна стати останньою такою війною, а сама рф повинна відповісти за кожне спалене українське місто і село та зруйноване життя.

Про це він заявив у зверненні до гостей виставки Russian War Crimes, яка відбувається у Давосі в рамках Всесвітнього економічного форуму, передає Укрінформ з посиланням на Телеграм Офісу Президента.

“росія повинна відповідати за кожне спалене українське місто і село. За кожне зруйноване життя. За кожну українську родину, знищену російськими ракетами, бомбами і мінами. Ми маємо повернути справедливість. Ми можемо повернути справедливість. Ми повинні покарати зло”, - підкреслив Зеленський.

Він додав, що Міжнародний кримінальний суд має юрисдикцію, щоб притягти до відповідальності російських воєнних злочинців, а Міжнародний трибунал щодо злочину агресії росії проти України матиме юрисдикцію, щоб притягти до відповідальності найвищих посадових осіб російської політики і армії, які розпочали цю загарбницьку війну.

Джерело: ОП

Зеленський наголосив, що спеціальний компенсаційний механізм матиме силу, щоб відшкодувати Україні і кожній людині, яка постраждала від російської агресії, шкоду, завдану росією.

“Відшкодування має відбутись за рахунок активів росії і всіх тих осіб, які пов’язані з нею. Ця терористична війна росії проти України повинна стати останньою такою війною. Ніколи більше жодна інша держава не має стати на такий шлях терору. Цього не забезпечить помста злочинцям. Саме тому потрібна справедливість”, - підкреслив глава Української держави.

Читайте також: Кулеба закликав Європарламент підтримати резолюцію щодо спецтрибуналу для росії

Як повідомлялося, у швейцарському Давосі проходить Всесвітній економічний форум (ВЕФ), який триватиме до 20 січня.

Раніше виставка Russian War Crimes була представлена в Європейському парламенті в Брюсселі, а також у Нью-Йорку, Лондоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-