Військовому рф повідомили підозру щодо жорстокого поводження з цивільними на Чернігівщині

Військовому рф повідомили підозру щодо жорстокого поводження з цивільними на Чернігівщині

Укрінформ
У Чернігівській області правоохоронці повідомили про підозру у жорстокому поводженні з цивільними російському військовослужбовцю.

Про це у Телеграмі поінформувала пресслужба Офісу генпрокурора, передає Укрінформ. 

«За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру командиру зведеної стрілецької роти однієї з військових частин зс рф в порушенні законів та звичаїв війни, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України)», - уточнюється у повідомленні.

Читайте також: Керівнику 52-го полку рф готують підозру за обстріл багатоповерхівки у Дніпрі - генпрокурор

За даними слідства, у березні 2022 року під час захоплення села Пакуль Чернігівського району військовий рф зайшов до підвалу місцевого лісництва, де перебували двоє жителів села, і здійснив у їх бік постріли з вогнепальної зброї, унаслідок чого потерпілі зазнали поранень різного ступеня тяжкості.

«Іншого дня підозрюваний віддав незаконний наказ підлеглим військовослужбовцям рф провести обшук однієї з баз відпочинку в окупованому селі Андріївка Чернігівського району. У результаті власнику бази заподіяно матеріальну шкоду», - поінформували у відомстві.

Читайте також: СБУ встановила фсбшника, який керував каральними рейдами загарбників у Херсоні

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснює СБУ.

Як повідомлялося, 23 вересня 2022 року у ОГП поінформували, що десять військових рф постануть перед судом за жорстоке поводження з цивільними на Київщині.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-