СБУ встановила фсбшника, який керував каральними рейдами загарбників у Херсоні

СБУ встановила фсбшника, який керував каральними рейдами загарбників у Херсоні

Фото
Укрінформ
Діючому співробітнику федеральної служби безпеки російської федерації повідомили про підозру за організацію роботи загарбницької "влади" у Херсонській області.

Як передає Укрінформ, про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі.

"За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури співробітнику фсб рф повідомлено про підозру у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 3 ст. 110 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, у березні 2022 року співробітник спецслужби рф прибув у Херсон. Мета приїзду - керівництво процесами встановлення та утвердження влади загарбницьких військ на Херсонщині, створення та забезпечення діяльності псевдоправоохоронних та судових органів.

Читайте також: СБУ затримала охоронця російської катівні, що діяла в Херсоні

Через агентурну мережу він забезпечував вербування посадовців органів державної влади, правоохоронців і військовослужбовців.

Також зловмисник допомагав представникам загарбницької "влади" у підготовці та проведенні псевдореферендуму з приєднання захопленої території до рф.

Спільно з іншими представниками фсб, росгвардією та зс рф він сприяв впровадженню так званої "рубльової зони".

Служба безпеки України встановила особу представника російських спецслужб. Ним виявився кадровий співробітник 3 відділу 9 управління Департаменту оперативної інформації 5 служби фсб Сергій Сініцин з позивним "Сабір".

Читайте також: ДБР знайшло докази зради колаборанта з команди Сальдо

"Перебуваючи у складі так званої "временной оперативной группы № 8" посадовець брав безпосередню участь у створенні підконтрольного москві "главного управления мвд Херсонской области", - ідеться в повідомленні.

Як зазначають у СБУ, саме це псевдоутворення виконує завдання кремля щодо проведення масових репресій проти жителів тимчасово захоплених районів півдня України.

Встановлено, що він особисто погоджував призначення керівників та "оперскладу" загарбницького органу, а потім координував їхні каральні рейди проти громадян.

Читайте також: Полковника росгвардії судитимуть через катування мешканців Херсонщини

Зафіксовано факти викрадення і катування людей.

Як повідомляв Укрінформ, у січні в Київській області контррозвідники Служби безпеки України викрили агента федеральної служби безпеки російської федерації, який розвідував місця розташування в регіоні підрозділів Сил оборони та складів з озброєнням, а також передавав дані про місцеві об’єкти критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-