ДБР знайшло докази зради колаборанта з команди Сальдо

ДБР знайшло докази зради колаборанта з команди Сальдо

Укрінформ
Правоохоронці під час обшуків виявили документи, що доводять факт здійснення державної зради колишнім заступником міського голови Херсона.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

«Працівники ДБР разом з Херсонською обласною прокуратурою під час обшуків знайшли документи, що стануть неспростовними доказами у суді проти ексзаступника міського голови Херсона, який перейшов на бік ворога», — ідеться в повідомленні.

Так, за даними слідства, після початку повномасштабного вторгнення російських військ чоловік обійняв псевдопосаду «заступника військово-цивільної адміністрації області» в незаконно створеному загарбницькому органі на чолі з колаборантом Володимиром Сальдо.

Встановлено, що зловмисник став місцевим ідеологом загарбників і регулярно звітував перед кураторами за виконану роботу.

У ході слідчих дій за місцями його проживання та роботи ДБР виявило довідку, де посадовець бідкається щодо засилля патріотично налаштованих українців серед посадовців Херсонської області. Він також звітує про «звільнення» та «прийняття на роботу» людей, створення загарбницької пенсійної системи, виплати грошей й організацію роботи пошти – «крепкий оккупационный хозяйственник».

Також правоохоронці вилучили документи щодо організації пропагандистських заходів, сценарії урочистостей до дня перемоги та дня росії, російську символіку, георгіївські стрічки і радянські символи.

Колишній посадовець у своїх зверненнях постійно дякував російській федерації за «визволення» й агітував своїх земляків до участі у фейковому референдумі.

Вирішується питання про заочне повідомлення зловмиснику про підозру й оголошення в розшук.

ДБР встановлено, що чоловік працював на ворога разом зі ще одним колишнім заступником мера Херсона, який брав участь в організації роботи підприємств житлово-комунальної сфери за російським законодавством.

Згаданого посадовця вже затримало ДБР, станом на сьогодні він перебуває у слідчому ізоляторі.

Читайте також: У Херсоні затримали колаборанта, який за вказівкою Сальдо вводив у місті «рублеву зону»

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці провели обшук у так званого першого заступника окупаційної мерії Херсона, якого підозрюють в роботі на ворога. Крім документів, що можуть служити доказовою базою для слідства, показовою знахідкою та черговим доказом став, начебто, золотий нагородний годинник від президента рф, яким колаборант вихвалявся в оточенні, стверджуючи, що це справжній подарунок від путіна за теплу зустріч «нової влади».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-