СБУ затримала охоронця російської катівні, що діяла в Херсоні

СБУ затримала охоронця російської катівні, що діяла в Херсоні

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України затримала колишнього працівника виправної установи Херсона, який після захоплення міста російськими загарбиками пішов на співпрацю з ворогом і забезпечував охорону російської катівні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє СБУ.

Встановлено, що після захоплення Херсона чоловікові була запропонована псевдопосада в лавах створеної агресором "исправительной колонии".

Зловмисник погодився на пропозицію та добровільно написав "заяву" на вступ до загарбницького органу. Там його призначили до складу підрозділу охорони режимного об’єкта російської федерації, де загарбники незаконно ув’язнювали репресованих місцевих жителів, більшість з яких були учасниками руху опору.

Читайте також: Гірше за фільм жахів: Гайдай розповів про російські катівні на Луганщині

У застінках загарбники катували українських громадян та намагалися "вибити" з них згоду на співпрацю з ворогом. За даними слідства, фігурант допомагав агресору охороняти "камери" та "периметр" російської катівні.

Читайте також: У Херсоні виявили російську катівню у будівлі обласного главку поліції

Під час визволення Херсона зловмисник вирішив втекти до Одеси, де намагався "залягти на дно" й тим самим уникнути правосуддя. Співробітники СБУ встановили його місцезнаходження та затримали.

На підставі зібраних доказів слідчі оголосили чоловікові підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу Україну. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як уточнили в Офісі генерального прокурора, підозрюваний добровільно погодився служити в незаконно створеній росіянами "ИК "Северная исправительная колония (№90)" на так званій посаді інструктора-кінолога із присвоєнням "специального звания прапорщика внутренней службы".

За даними ОГП, фігурант забезпечував організацію діяльності кінологічного підрозділу та дресирував службових собак для охорони "колонії".

Як повідомляв Укрінформ, у Херсоні правоохоронці затримали колишню очільницю "філії російської залізниці", яка допомагала транспортувати в Україну військові ешелони рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-