У Херсоні виявили російську катівню у будівлі обласного главку поліції

У Херсоні виявили російську катівню у будівлі обласного главку поліції

Фото
Укрінформ
У Херсоні правоохоронці виявили катівню, яку російські загарбники влаштували в будівлі обласного главку поліції.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє поліція Херсонської області.

«У Херсоні продовжують працювати міжвідомчі спеціалізовані слідчо-оперативні групи з розслідування злочинів, скоєних військовими рф під час окупації міста. Одна із СОГ працювала в адміністративній будівлі Головного управління Нацполіції в Херсонській області, де в підвальному приміщенні окупанти влаштували катівню», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що у нелюдських умовах загарбники утримували там херсонців, зокрема, пенсіонерів правоохоронних органів, патріотів, які відмовлялися співпрацювати з ворогом. У ході огляду катівні правоохоронці виявили та вилучили предмети та інші докази, які вказують, що до херсонців загарбники застосовували тортури.

У Херсоні виявили катівню у будівлі обласного главку поліції / Фото: Поліція Херсонської області

Наразі за процесуального керівництва обласної прокуратури поліція проводить необхідні слідчі дії щодо належного документування злочинів військовослужбовців рф. Встановлюються свідки та кількість постраждалих, особи катівників. Триває досудове розслідування кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Читайте також: На Миколаївщині виявили чергову катівню росіян

Як повідомляв Укрінформ, після деокупації на звільненій території Херсонщини поліцейські зафіксували 7 катівень та 8 місць несвободи.

На тимчасово захопленій території Херсонщини загарбники викрадають місцевих жителів, займаються мародерством, грабують підприємства.

За інформацією КримSOS, щонайменше 575 жителів Херсонщини стали жертвами викрадень у 2022 році.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-