На Миколаївщині виявили чергову катівню росіян

На Миколаївщині виявили чергову катівню росіян

Фото
Укрінформ
У звільненому від російських загарбників селищі Олександрівка Миколаївській області правоохоронці виявили чергову катівню.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"Прокурори Миколаївської обласної прокуратури в рамках кримінального провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни встановили місцезнаходження катівні російських загарбників у с. Олександрівка (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України)", — ідеться в повідомленні.

Так, за даними слідства, на території одного з домоволодінь селища представники російської федерації незаконно утримували та жорстоко катували місцевих жителів, які відмовилися співпрацювати з ворогом.

Під час проведення слідчих дій правоохоронці виявили та вилучили низку речових доказів.

Як додали в Службі безпеки України, встановлено, що російські загарбники намагалися «вибити» з громадян адреси перебування українських патріотів, зокрема учасників руху опору.

Зокрема, потерпілих душили поліетиленовими пакетами, били важкими предметами та застосовували електрошокер. Знаряддя, яким загарбники здійснювали тортури, виявлені під час огляду катівні.

На Миколаївщині виявили ще одну катівню / Фото: СБУ

Також правоохоронці встановили особи українських громадян, яких загарбники протягом місяця незаконно утримували й катували.

Слідчо-оперативні дії для ідентифікації російських військових, причетних до воєнних злочинів, тривають.

Як повідомляв Укрінформ, станом на кінець грудня на звільнених від російських загарбників територіях України прокуратура виявила 54 катівні та зафіксувала понад п'ять тисяч випадків катувань.

Фото: Офіс Генпрокурора

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-