Гірше за фільм жахів: Гайдай розповів про російські катівні на Луганщині

Гірше за фільм жахів: Гайдай розповів про російські катівні на Луганщині

Укрінформ
Інформація про влаштовані російськими військовими катівні на території Луганщини вже підтверджується тими, хто через них пройшов.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ повідомив начальник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Що стосується катівень, то, на жаль, є в нас інформація про існування таких на Луганщині. Люди, які туди потрапляли, кажуть, що навіть у фільмах жахів не бачили такого, що кати роблять з чоловіками й навіть із жінками. Перша інформація про катівні у нас була ще з Рубіжного. Тоді якраз проходила активна фаза бойових дій. Тепер уже є така інформація зі Старобільського району», - сказав Гайдай.

Він застеріг від ототожнення катівень і фільтраційних таборів.

«Фільтраційні табори знаходяться якраз на межі з російською федерацією. Хоча це дивно: якщо вони визнали «лнр» російською територією, то які можуть бути кордони? Там ретельно перевіряють зв’язки, інформацію в гаджетах. Займаються цим спеціально підготовлені люди, можливо, з ФСБ», - розповів очільник Луганщини.

Читайте також: Гайдай: Білогорівки як населеного пункту вже не існує, але Сили оборони тримають позиції

Як повідомлялося, на звільнених територіях України правоохоронці виявили 54 катівні й зафіксували понад п'ять тисяч випадків тортур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-