Білий дім спростував чергову російську пропаганду про «українських в’язнів» на війні

Білий дім спростував чергову російську пропаганду про «українських в’язнів» на війні

Укрінформ
Представник Ради Національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що не бачив жодних ознак або підтверджень заяв російського агітпропу про те, що Україна начебто звільнює в’язнів для їхньої участі в бойових діях проти сил рф.

Про це він заявив у середу під час телефонного брифінгу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я не бачив нічого, що вказувало б на те, що Україна використовує засуджених у боях, немає жодних ознак цього. Напроти, хоча вони (українці – ред.) не мають таких людських ресурсів, які є у росії, вони, безперечно, змогли скористатися хоробрістю і чистим патріотизмом своїх громадян, щоб відбити агресію рф – чи то на Донбасі, чи на півдні»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: У сімферопольській колонії окупанти вербують в’язнів на війну проти України

Він повторив, що ознак залучення засуджених або ув’язнених в Україні у бойові дії проти російського агресора немає, тоді як в рф не приховують такої практики.

«Ми бачили, як росія спустошувала в’язниці й лікарні та змушувала поранених солдатів повертатися до бою», - зазначив Кірбі.

Читайте також: Рішення надати Україні танки посилює солідарність міжнародної підтримки – Білий дім

Він також вказав на спроби російського керівництва підвищити призовний вік в рф, а також наміри залучити ще більше резервістів, щоби «кидати тіла в м’ясорубку», як це відбувається на окремих ділянках фронту.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією правозахисників, представники ПВК «Вагнер» почали вербування у російських в’язницях жінок для участі у війні в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-