Рішення надати Україні танки посилює солідарність міжнародної підтримки – Білий дім

Рішення надати Україні танки посилює солідарність міжнародної підтримки – Білий дім

Укрінформ
Президент США Джо Байден повною мірою підтримує заяви Польщі, Великої Британії та інших союзників надати Україні передові танки, оскільки це посилює «неймовірну солідарність» міжнародної спільноти в забезпеченні оборонної підтримки українців.

Про це заявив у четвер під час пресбрифінгу в Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому з питань стратегічних комунікацій Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Президент (Байден – ред.) повністю підтримує такі рішення, і це – суверенні рішення, які країни приймають в контексті такої допомоги у сфері безпеки», - зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Байден і Трюдо обговорили підтримку України

Він підкреслив, що міжнародна спільнота демонструє «неймовірну солідарність» у процесі пошуку додаткових шляхів допомогти Україні. Тож, продовжив Кірбі, президент Байден вважає, що подібні заяви з боку окремих країн лише посилюють таку позицію міжнародної спільноти.

Він нагадав, що наступного тижня збереться чергова зустріч Контактної групи з питань оборони України в Німеччині, щоби визначити шляхи для виділення Україні більшої допомоги.

Читайте також: Зеленський подякував Байдену за пакет оборонної допомоги

Як повідомляв Укрінформ, у середу президент Польщі Анджей Дуда заявив, що його країна передасть Україні роту німецьких важких танків Leopard. Водночас, уряд Великої Британії також підтвердив наміри надати Україні бойові танки. Крім того, в четвер президент Фінляндії Саулі Ніїністе висловив готовність відправити в Україну танки Leopard за певних умов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-