Байден і Трюдо обговорили підтримку України

Байден і Трюдо обговорили підтримку України

Укрінформ
Президент США Джо Байден і прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо підтвердили свою відданість відстоюванню демократичних цінностей та подальшому забезпеченню оборонної, економічної та гуманітарної підтримки України.

Про це повідомили в вівторок у Білому домі за результатами зустрічі глав двох держав у Мексиці, передає Укрінформ.

Президент Байден і прем’єр-міністр Трюдо «підтвердили прихильність відстоювати спільні цінності в усьому світі, в тому числі підтримувати народ України, який протистоїть жорстокій агресії рф», - зазначили в Білому домі.

Читайте також: Штати наступного тижня почнуть підготовку українських військових для роботи на системах Patriot

Сторони також обговорили подальшу співпрацю у сфері безпеки та оборони для ефективної відповіді на виклики XXI століття, сприяння колективній безпеці, а також підтримки міжнародної системи, заснованої на правилах.

При цьому, президент США подякував прем’єр-міністру Канади за партнерство в забезпеченні оборонної економічної й гуманітарної допомоги Україні.

Читайте також: Зеленський подякував Трюдо за NASAMS: Системи стануть міцним щитом для наших міст

Лідери обговорили спільні зусилля щодо стимулювання економічного зростання, кліматичних зобов’язань, посилення взаємодії у сфері безпеки та оборони, а також співробітництва в регіоні Північної Америки.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден перебуває з офіційним візитом у Мексиці, де бере участь у саміті глав держав Північної Америки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-