«вагнерівці» у російських в'язницях вербують жінок на війну - правозахисники

«вагнерівці» у російських в'язницях вербують жінок на війну - правозахисники

Укрінформ
Керівник фонду "Русь сидящая", правозахисниця та журналістка Ольга Романова заявила, що ПВК "Вагнер" почала вербування у російських в'язницях на війну в Україну жінок-в'язнів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на литовського мовника LRT.

«За нашими даними, жінок уже відправляють на фронт, забрали першу партію з Краснодарського краю наприкінці грудня, але ми поки що нічого не знаємо про їхню подальшу долю», - сказала Романова.

Вона також зазначила, що в новому році почалося вербування ув'язнених у ПВК "Вагнер" у в'язницях Чечні, при тому що раніше найманці не були помічені в цьому регіоні. Крім того, у цьому регіоні у в'язницях перебуває багато політв'язнів.

«Чечня – таке екстериторіальне утворення, що там відбувається – нікому невідомо. Я не думаю, що політичних братимуть на війну, тому що, у першу чергу, у катівнях сидять противники кадирова. Те, що до в'язниць Чечні пустили вербувальників – це предмет особистої домовленості – пригожина та кадирова. пригожин сприяє звільненню чеченських авторитетів, і, звісно, кадиров постачатиме ПВК "Вагнер" людей», - зазначила правозахисниця.

Читайте також: У пропаганди рф нові «методички» про війну - наказали хвалити шойгу та ігнорувати «вагнер»

Крім того, за її словами, про вербування в ПВК "Вагнер" повідомляють родичі іноземних в'язнів – громадян Узбекистану, Киргизстану, Азербайджану та Африканських республік. При тому, що таке вербування є незаконним. «Все, що робить ПВК "Вагнер", є незаконним, тому яка різниця – більше незаконності, менше незаконності, тут це ролі не відіграє. Так, іноземних в'язнів вербують, і вони гинуть. Також нам відомі випадки позасудових страт громадян Таджикистану та Узбекистану», – сказала Романова.

Як повідомляв сьогодні Укрінформ, радник Державного департаменту США Дерек Чолл заявив, що влада країни докладає зусиль до припинення діяльності ПВК “Вагнер” у тих країнах, де присутнє це угруповання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-