У війні настав ключовий момент, Україні треба більше зброї - Столтенберг

У війні настав ключовий момент, Україні треба більше зброї - Столтенберг

Укрінформ
Україна потребує значного збільшення обсягів озброєння у ключовий момент російської повномасштабної агресії.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг в інтерв’ю Reuters на полях Давоського економічного форуму, передає Укрінформ. 

«Це ключовий момент у війні і необхідність значного збільшення підтримки України. Якщо ми хочемо досягти мирного рішення шляхом переговорів завтра, ми повинні надати більше зброї сьогодні», – сказав Столтенберг.

За його словами, Україна потребує більше систем протиповітряної оборони та бронетехніки, а також боєприпасів, запасних частин і можливостей технічного обслуговування, щоб гарантувати, що наявне озброєння продовжує функціонувати.

Читайте також: Столтенберг зустрінеться з Резніковим на полях «Рамштайну»

Генсек НАТО додав, що ситуація на фронті стабілізувалася протягом останніх тижнів, але тривалі запеклі бої в східному місті Бахмут продемонстрували важливість надання більшої кількості озброєння для підтримки України.

«президент путін не демонструє жодних ознак готовності до миру, тож він має усвідомити, що не може перемогти на полі бою», – наголосив Столтенберг.

Читайте також: Кулеба у розмові з генсеком НАТО наголосив на важливості поставки Україні танків

Як повідомляв Укрінформ, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг візьме участь у восьмому засіданні Контактної групи з питань оборони України на авіабазі "Рамштайн" у Німеччині, яке пройде 20 січня за участю глав оборонних відомств близько 50 країн під головуванням США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-