Білий дім може оголосити новий оборонний пакет для України вже цього тижня

Білий дім може оголосити новий оборонний пакет для України вже цього тижня

Укрінформ
Адміністрація США готує для оголошення новий пакет оборонної допомоги Україні, що може статися ближчими днями, до кінця нинішнього тижня.

Про це повідомив у вівторок під час інтерв’ю CNN радник з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Я передбачаю, що ви надалі почуєте, як Сполучені Штати виділять додаткову допомогу у сфері безпеки, додаткові озброєння й бойові можливості для України – можливо, вже наприкінці цього тижня», – зазначив Кірбі.

Читайте також: Штати дотримуватимуться обіцянки давати Україні те, чого вона потребує – Білий дім

Він не відповів, чи включатиме новий пакет танки для українців, зауваживши, що «не хотів би випереджати речі, про які ще не оголосили» офіційно. Однак, за його словами, США зосереджені на тому, щоби переконатися, що забезпечують для України те, що їй потрібно для боротьби, яку вони ведуть.

«Ми продовжимо модифікувати ці пакети, щоби вони найбільше відповідали потребам України, і якщо ми не можемо цього забезпечити, ми працюємо з іншими союзниками й партнерами, щоб побачити, чи зможуть вони»,- зауважив представник Білого дому.

Читайте також: Зеленський подякував Британії за новий пакет військової допомоги - саме те, чого потребує Україна

Як повідомляв Укрінформ, США на початку січня виділили масштабний пакет оборонної допомоги для України розміром на понад $3 мільярди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-