Військову підготовку в Іспанії пройдуть майже 200 українських новобранців

Військову підготовку в Іспанії пройдуть майже 200 українських новобранців

Фото
Укрінформ
Іспанські інструктори навчатимуть 198 українських новобранців базових навичок сучасного бою.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці.

За інформацією Генштабу, з 225 українців, які прибули до Іспанії, 198 - без попереднього військового досвіду. Вони братимуть участь у базовому модулі бойової підготовки, який проходитиме на базі Академії Сухопутних військ Збройних сил Іспанії в Толедо. Їх супроводжують ще семеро військовослужбовців, які братимуть участь у підтримці контингенту.

Це вже друга група українських військових, які проходитимуть навчання в цьому центрі після першого модуля, проведеного в листопаді-грудні для 64 воїнів.

Ще 20 українських військових пройдуть базовий курс ознайомлення із зенітною системою Hawk, шість пускових установок якої Іспанія передала Україні. Це двотижневе навчання проходитиме на базі 74-го зенітно-артилерійського полку в Ель-Коперо (Севілья).

«Від імені всіх громадян Іспанії для мене велика честь приймати вас сьогодні тут. Іспанія відчуває свою близькість до всього українського народу. Ми захоплюємося вашим героїзмом, вашою мужністю та тим, як ви захищаєте свою країну», – наголосила міністр оборони Іспанії Маргарита Роблес у вітальному слові на авіабазі Торрехон.

Координаційний навчальний центр Толедо може приймати близько 400 українських військових кожні два місяці. Навчальні програми, які пропонує Іспанія, стосуються базової підготовки, лікування поранених у бойових діях, високоточної стрільби, дій проти саморобних вибухових пристроїв, розмінування територій, використання протиповітряної зброї та інших напрямків, які можуть виникнути залежно від потреб ЗСУ.

Читайте також: До Іспанії на навчання прибули 225 українських військових

Збройні сили Королівства Іспанії сприяють Місії Євросоюзу з надання військової допомоги Україні (EUMAM UA), яка перебуває під оперативним управлінням Командування операціями. Його метою є сприяння вдосконаленню військового потенціалу ЗСУ для ефективного проведення військових операцій.

Начальник генерального штабу оборони Іспанії адмірал-генерал Теодор Лопес Кальдерон зазначив: «Інструктори, які у вас будуть, усвідомлюють вашу самовідданість, дух служіння та виконання завдань на найвищому рівні».

«Іспанія показала себе не тільки як вірний друг у захисті принципів міжнародного права, викладених у Статуті ООН, але й як один із головних партнерів у наданні допомоги, військових матеріалів і різноманітної гуманітарної підтримки нашим співвітчизникам, які були змушені покинути свої домівки в Україні», – відзначив посол України в Іспанії Сергій Погорельцев.

Читайте також: В Іспанії будуть тренуватися ще більше українських солдатів — Резніков

Як повідомляв Укрінформ, Рада ЄС започаткувала Військову допоміжну місію Євросоюзу з підтримки України (EUMAM Ukraine) у протистоянні російській агресії.

EUMAM Ukraine має мандат на надання в різних країнах ЄС індивідуальної, колективної та спеціальної підготовки, що охоплює до 15 тисяч військовослужбовців ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-