Канада та Японія продовжать допомагати Україні оборонятися від росії

Канада та Японія продовжать допомагати Україні оборонятися від росії

Укрінформ
Канада та Японія сприятимуть співпраці країн Великої сімки у питанні підтримки України у війні з росією.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це за підсумками зустрічі між прем’єр-міністрами Японії та Канади Фуміо Кішідою та Джастіном Трюдо заявили у офісі глави канадського уряду.

“Прем’єр-міністри обговорили японські пріоритети під час головування у G7 та важливість подальшої координації у межах G7 для підтримки заснованої на правилах міжнародної системи на тлі нових глобальних викликів. Вони підтримуватимуть тісну співпрацю між членами G7 з метою засудження російської невиправданої та незаконної агресії проти України й захисту суверенітету та територіальної цілісності України”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Трюдо запевнив Зеленського, що допомога Україні не припиниться

Зазначається, що “очільники поділилися занепокоєннями стосовно ширшого глобального впливу російської військової агресії проти України, особливо для Глобального Півдня, зважаючи на зростання цін на продовольство, пальне та добрива”.

"Вони пообіцяли спільно працювати, в тому числі разом із партнерами по G7, над знаходженням шляхів пом’якшення цього впливу, особливо на найбільш уразливих людей”, - зауважили у офісі прем’єр-міністра Канади.

Читайте також: Кішіда запевнив Зеленського, що Японія зробить усе можливе для допомоги Україні в боротьбі з рф

Нагадаємо: Фуміо Кішіда в четвер перебував у Оттаві з одноденним візитом. До Канади він прилетів із Європи, де відвідав інші країни G7: Італію, Францію та Велику Британію, а далі вирушив до США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-