путін, не досягнувши стратегічних цілей, почав війну на виснаження - Генштаб

путін, не досягнувши стратегічних цілей, почав війну на виснаження - Генштаб

Укрінформ
Противник, не досягнувши стратегічних цілей «спецоперації» в 2022 році, прийняв рішення щодо ведення війни на виснаження. російські загарбники прагнуть вийти на адміністративні кордони Донецької області, а надалі захопити лівобережну частину Запорізької області, проте наразі безрезультатно.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

«Загалом режим путіна прагне виграти час, розраховуючи на виснаження української економіки та Сил оборони в цілому, на зниження підтримки України країнами, що небайдужі до кривавих амбіцій кремля. Прогнозується, що в найближчий час противник буде намагатись вийти на адміністративні кордони Донецької області, а в подальшому може активізувати свої дії щодо захоплення лівобережної частини Запорізької області. Для знищення критичної, насамперед енергетичної інфраструктури України, кремль і надалі буде завдавати ракетно-авіаційні удари по об’єктах на всю глибину нашої держави. Їх інтенсивність буде залежати від спроможності російського оборонно-промислового комплексу забезпечити національні збройні сили засобами високоточного ураження великої та середньої дальності», - відзначив Громов.

Він також відзначив, що на інтенсивність бойових дій в Україні впливатимуть і спроможності Ірану щодо експорту ракет та ударних БПЛА до рф.

Читайте також: кремль планує створити 20 нових дивізій та збільшити армію до 1,5 мільйона – Генштаб

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що Україна матиме всю необхідну зброю аби звільнити свою землю від окупантів, це лише питання часу.

Раніше США оголосили про виділення Україні нової партії військової допомоги від міністерства оборони на 850 млн дол., включаючи системи ППО Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-