Італія готова передати Україні ще більше зброї – МЗС

Італія готова передати Україні ще більше зброї – МЗС

Укрінформ
Міністр закордонних справ і віцепрем'єр Антоніо Таяні заявив, що Італія готова надіслати Україні нову партію військової допомоги на тлі протистояння російським військам, які здійснюють повномасштабне вторгнення в країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ANSA.

“Ми робимо все можливе для України. Ми готові надіслати більше зброї... Очевидно, парламент буде поінформований, перш ніж ми це зробимо. Ми відправили вже понад 50 тонн електротехнічного матеріалу для відновлення зруйнованої російськими атаками електромережі”, - сказав Таяні.

Читайте також: Італія планує передати ППО Україні після вирішення технічних питань - глава МЗС

За його словами, нині італійська сторона проводить перемовини з французами про зброю протиповітряної оборони для України.

“Ми також підтвердили наш намір підтримати повну незалежність України під час вчорашньої зустрічі між прем’єр-міністром Джорджією Мелоні та прем’єр-міністром Японії Фуміо Кішидою”, - зазначив міністр.

Як повідомляв Укрінформ, учора Таяні заявив, що Італія має намір поставити Україні систему протиповітряної оборони для захисту від російських атак, однак Рим має вирішити технічні питання, перш ніж вона буде відправлена.

Фото ANSA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-