Лубінець подякував Туреччині за посередництво у звільненні захисників «Азовсталі»

Лубінець подякував Туреччині за посередництво у звільненні захисників «Азовсталі»

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець подякував турецькій стороні за посередництво у переговорах щодо звільнення полонених бійців з "Азовсталі".

Як передає Укрінформ, про це Лубінець повідомив у Телеграмі.

«Сьогодні мав нагоду зустрітися з головним омбудсманом Турецької Республіки Шерефом Малкочем. Під час зустрічі обговорили важливі питання двосторонньої співпраці та провели спільну пресконференцію», - заявив Лубінець.

Читайте також: Єрмак поговорив із командирами з «Азовсталі», які перебувають у Туреччині

Він подякував за запрошення взяти участь у конференції такого високого рівня та за підтримку Туреччини українського народу у війні проти рф, а також за гуманітарну допомогу та посередництво у переговорах щодо звільнення полонених бійців з «Азовсталі».

Також Лубінець наголосив, що Туреччина приділяє особливу увагу питанню окупації Криму та інших територій.

Уповноважений відзначив особливий внесок Президента Туреччини Реджепа Тайїпа Ердогана разом із міністром закордонних справ Туреччини Мевлютом Чавушоглу у звільненні кримських політв’язнів.

Читайте також: В «Азові» закликали не розголошувати інформацію про обміни та військовополонених

Лубінець запросив Шерефа відвідати Україну та долучитись до моніторингових місій на територіях, які найбільше постраждали від російської агресії.

«Україна цінує партнерство з Туреччиною і я як омбудсмен буду покращувати співпрацю між інституціями», - заявив Лубінець.

Як повідомляв Укрінформ, 21 вересня 2022 року в результаті обміну з російського полону повернулися понад 200 українських захисників, а також 10 іноземців. П'ятеро командирів, зокрема командир полку «Азов» підполковник Денис Прокопенко перебуватимуть до кінця війни у Туреччині під особистими гарантіями безпеки Ердогана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-