росії навряд чи вдасться оточити Бахмут найближчим часом – розвідка Британії

росії навряд чи вдасться оточити Бахмут найближчим часом – розвідка Британії

Укрінформ
Попри складність ситуації в районі Бахмута росії навряд чи вдасться оточити місто найближчим часом.

Про це повідомляє у Твіттері міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, за останні чотири дні російські війська та сили ПВК «Вагнера» тактично просунулися до невеликого міста Соледар на Донбасі та, ймовірно, контролюють більшу частину населеного пункту.

Соледар знаходиться за 10 км на північ від Бахмута, захоплення якого, ймовірно, залишається головною найближчою оперативною метою росії, для того, щоб обійти Бахмут з півночі та порушити українські лінії зв’язку, вважає розвідка Британії.

Читайте також: Двоє британських волонтерів зникли поблизу Соледара

Частина бойових дій велася за входи до 200-кілометрових тунелів покинутих соляних шахт, що пролягають під територією району. Обидві сторони, ймовірно, стурбовані тим, що тунелі можуть використати для проникнення в тил.

«Попри посилення тиску на Бахмут, росія навряд чи зможе зразу оточити місто найближчим часом, тому що українські війська зберігають глибокі оборонні рубежі та контролюють шляхи постачання», - вважає британська розвідка.

Читайте також: Сирський зустрівся із захисниками Бахмута і Соледара — дав практичні рекомендації

Як повідомляв Укрінформ, раніше розвідка Британії заявляла, що росія використовує свої найновіші винищувачі Су-57 FELON по цілях в Україні, однак не ризикує робити це з-за своїх меж, аби не допустити втрат бойового літака.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-