Українська авіація за день завдала 20 ударів по ворогу

Українська авіація за день завдала 20 ударів по ворогу

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація протягом дня здійснила 17 ударів по районах розташування російських загарбників і три удари по позиціях зенітно-ракетних комплексів ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 9 січня.

Зазначається, що підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України зі свого боку уразили ворожий пункт управління й один район зосередження живої сили загарбників.

російські війська, за даними Генштабу, протягом доби здійснили ракетний удар по Харкову і близько десяти обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільній інфраструктурі Донецької, Миколаївської та Херсонської областей.

У Генштабі наголошують, що загроза здійснення ворогом авіаційних і ракетних ударів є актуальною по всій території України. Громадян закликають не ігонорувати сигналів повітряної тривоги.

Читайте також: росіяни дві доби поспіль обстрілюють Запоріжжя та область — поліція показала наслідки

Повідомляється, що на Сіверському і Слобожанському напрямках загарбники обстріляли позиції Сил оборони України та цивільні об’єкти в районах Бучків Чернігівської області, Старикового, Шалигіного, Волфиного, Басівки й Петрушівки Сумської області, а також Стрілечої, Зеленого, Амбарного і Гатища Харківської області.

На Куп’янському й Лиманському напрямках ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах 16 населених пунктів. Серед них — Дворічна, Куп’янськ, Кислівка, Котлярівка та Крохмальне Харківської області, а також Стельмахівка, Макіївка, Площанка й Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку під вогневе ураження потрапили понад 15 населених пунктів, зокрема Спірне, Берестове, Білогорівка, Соледар і Бахмут Донецької області.

На Авдіївському напрямку ворожий вогонь фіксувався поблизу Авдіївки, Веселого, Невельського, Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку російські війська обстріляли Времівку, Велику Новосілку й Вугледар Донецької області.

На Запорізькому напрямку вогневого впливу загарбників зазнали райони 13 населених пунктів, серед яких — Зелене Поле й Новопіль Донецької області, Гуляйполе, Чарівне, Щербаки і Степове Запорізької області.

На Херсонському напрямку від артилерійських ударів ворога постраждала, зокрема, цивільна інфраструктура Чорнобаївки, Антонівки, Херсона та Золотої Балки, є постраждалі серед мирних громадян.

Читайте також: Загарбники обстріляли Костянтинівку та Курахівку, є поранені та руйнування

У тимчасово захоплених Нижніх Сірогозах Херсонської області, за інформацією Генштабу, так звана прокуратура загарбників з 9 січня поточного року розпочала роботу з "націоналізації" місцевих підприємств.

Тим часом російські війська продовжують зазнавати втрат. Зокрема, за даними Генштабу, до міської лікарні тимчасово окупованого Лисичанська Луганської області тільки за перший тиждень 2023 року доправлені близько 300 загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 9 січня загальні втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягнули 111 тисяч 760 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-