У ЗСУ спростували заяву росії про «помсту за Макіївку» і загибель українських військових

У ЗСУ спростували заяву росії про «помсту за Макіївку» і загибель українських військових

Укрінформ
Речник Східного угруповання військ Збройних сил України Сергій Череватий спростував заяву міністерства оборони рф щодо нібито ураження великих скупчень особового складу українських військ, заявивши, що в армії рф немає можливості завдавати високоточних ударів.

Про це він заявив у коментарі Суспільному, передає Укрінформ.

«Ця інформація настільки ж відповідає дійсності, як і дані, що вони знищили всі наші HIMARS. Це — інформаційна операція Міністерства оборони рф у відповідь на успішні дії ЗСУ по ураженню їхніх великих скупчень особового складу, їхніх складів, логістики нашими високоточними системами ураження. У них такої можливості немає», — сказав Череватий.

Як повідомлялося, вночі 8 січня російські війська завдали 7 ракетних ударів по Краматорську. Начальник міської військової адміністрації Олександр Гончаренко заявив, що у місті пошкоджені два заклади освіти та вісім багатоквартирних будинків, загиблих і поранених немає.

У міністерстві оборони рф визнали завдання ракетного удару по Краматорську, назвавши його «операцією відплати» за удар по місцю дислокації російських військових у Макіївці у новорічну ніч. У російському відомстві стверджують, що викрили «пункти тимчасової дислокації українських військових» у будівлях двох гуртожитків училищ у Краматорську, і внаслідок удару нібито загинули понад 600 українських вояків.

Читайте також: Загрози оточення українських військ у Бахмуті наразі немає – ISW

У ніч проти 1 січня в окупованій Макіївці унаслідок ракетного удару знищено кілька сотень мобілізованих з Самарської області рф, які розміcтилися у будівлі ПТУ. Також було знищено до десяти одиниць військової техніки ворога. За інформацією соцмереж, кількість загиблих загарбників може сягати 600 осіб.

Фото: Павло Кириленко/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-