росія створила в Україні найбільше у світі мінне поле – Шмигаль

росія створила в Україні найбільше у світі мінне поле – Шмигаль

Укрінформ
Розв’язана росією повномасштабна війна призвела до утворення в Україні найбільшого у світі мінного поля площею 250 тисяч квадратних кілометрів.

Про це заявив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю південнокорейському агентству Yonhap, передає Укрінформ.

«На сьогодні це найбільше мінне поле у світі, що не тільки ускладнює людям поїздки, а й спричиняє серйозні збої в сільському господарстві, яке є однією з основних галузей економіки України», - сказав Шмигаль.

Читайте також: Укроборонпром і KSE збирають ідеї для пришвидшеного розмінування України

Зазначається, що 250 тисяч квадратних кілометрів – це більше не лише за площу Корейського півострова (близько 221 000 км²), а й площу Румунії (близько 238 000 км²) чи Великої Британії (близько 244 000 км²).

Читайте також: Естонія відправила в Україну техніку для розмінування на понад €330 тисяч

Як повідомлялося, російські військові встановлюють мінні поля на тимчасово загарбаних територіях України без жодного позначення на місцевості, що становить смертельну небезпеку для людей. Лише за останні кілька днів на Харківщині внаслідок наїзду на російську міну цивільного автомобіля загинув 65-річний чоловік, а в Херсонській області на польовій дорозі за с. Олександрівка на міні підірвався автомобіль із подружжям, люди загинули на місці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-