Укроборонпром і KSE збирають ідеї для пришвидшеного розмінування України

Укроборонпром і KSE збирають ідеї для пришвидшеного розмінування України

Укрінформ
ДК «Укроборонпром» спільно з Київською школою економіки започатковують програму з пошуку та впровадження інновацій у гуманітарну протимінну діяльність в Україні та запрошують до участі авторів перспективних проєктів.

Про це Укрінформу повідомили у пресслужбі ДК.

«Забруднення земель мінами та снарядами є викликом для бізнесів, передусім у сільському господарстві. Наразі потенційно небезпечними територіями залишаються 174 тис. кв. км, що становить 30% від загальної площі України. Прискорення гуманітарного розмінування дасть змогу зберегти життя людей, відновити звичні масштаби підприємницької діяльності, підтримати економіку України та світову продовольчу безпеку», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перший етап програми відбудеться 20-23 грудня 2022 року в Києві. Він стартує з інтенсивного чотириденного навчання із зануренням у тему розмінування, поєднаного з практичною частиною. Експерти ДК розповідатимуть про нюанси нормативної бази, загальну класифікацію боєприпасів, наявні технології та засоби знешкодження вибухонебезпечних предметів. Паралельно учасники зможуть випробувати власні розробки та нові знання на практиці на спеціалізованому полігоні.

Читайте також: Укроборонпром до 95% військової техніки відновлює на лінії зіткнення або у «сірій» зоні

Фінальним етапом програми стане акселерація. Найкращі інновації можуть бути реалізовані як самостійно, так і в кооперації з партнерами, зокрема іноземними. Передбачена менторська підтримка з боку експертів з Концерну, Київської школи економіки, Міністерства оборони, ДСНС, а також грошові гранти. Проведення форуму та акселерації заплановано на перше півріччя 2023 року.

Як повідомляв Укрінформ, ДК «Укроборонпром» створив дослідний зразок виробу для пропалювання металу (ВПМ) SF-1, який візуально схожий на олівець. Такий пристрій можна застосовувати під час розмінування територій.

Фото: Мінреінтеграції

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-