РНБО почала готуватися до війни з грудня 2019 року – Данілов

РНБО почала готуватися до війни з грудня 2019 року – Данілов

Укрінформ
Заяви про те, що країна не готувалась до війни, не відповідають дійсності, апарат РНБО розпочав цю підготовку ще в грудні 2019 року. Якщо б цього не відбувалось, Україна припинила б існування, як це було в планах путіна, вже у березні 2022.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі національного телемарафону «Єдині новини» заявив секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов.

«Якщо б держава не була готова до війни, то за 3-5 днів росіяни мали б той успіх, на який вони розраховували», - наголосив Данілов.

Він також зазначив, що вирішальним на початку вторгнення стало те, що весь український народ став на захист своєї Батьківщини.

Читайте також: Надання Німеччиною танків для України є питанням часу - Данілов

Данілов також поінформував, що кремль мав два плани, згідно з якими за три дні мали захопити Київ, а за три тижні дійти до Львова.

«У них (рф – ред.) було два плани. Перший план у них був: до 7 березня вони мали закінчити повністю те, що стосується Лівобережжя, що стосується Києва. Це був крайній термін, і саме в цей день прибував один громадянин рф, а в минулому громадянин України Янукович, перебував у Мінську, тому що він мав 7 березня вже перебувати в інших містах на території нашої країни. А потім був наступний етап, який вони планували», - розповів Данілов.

Секретар РНБО зазначив, що міжнародні партнери в своїх прогнозах попереджали про окупацію, ліквідацію військово-політичного керівництва України, концтабори та фільтраційні табори на території України.

«Жодна розвідка світу, жодна країна не давала нам шансу від слова «зовсім», вони всі вважали, що у нас не буде таких спроможностей (протистояти росії – ред.)», - зазначив Данілов.

Відповідаючи на запитання чи пропонували керівництву України евакуацію, Данілов не дав однозначної відповіді та зазначив, що міжнародні партнери неодноразово наголошували на загрозі фізичного знищення вищого військово-політичного керівництва країни.

Читайте також: Данілов: Ми пройшли половину шляху до перемоги

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

21 вересня президент росії володимир путін оголосив мобілізацію, анонсувавши призов 300 тисяч резервістів. 30 вересня він підписав документи про "приєднання" до складу рф маріонеткових утворень «днр», «лнр», а також захоплених російською армією територій Херсонської та Запорізької областей України.

Президент Зеленський повідомив, що росія застосувала понад 4700 ракет за 270 днів повномасштабної війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-