ЗСУ зірвали плани ворога захопити Соледар та оточити Бахмут до 26 грудня - Сирський

ЗСУ зірвали плани ворога захопити Соледар та оточити Бахмут до 26 грудня - Сирський

Укрінформ
російські терористичні війська не змогли захопити Соледар та оточити Бахмут до 26 грудня, як це планувало російське командування.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба Міноборони з посиланням на Командувача Сухопутних військ ЗС України генерал-полковника Олександра Сирського.

«Нам вдалося зірвати плани ворога. Навіть в умовах переваги противника в силах і засобах вони не змогли виконати поставлену їхнім командуванням задачу – захопити Соледар та оточити Бахмут до 26 грудня», - зазначив Сирський.

Водночас, наголосив командувач, противник не відмовився від своїх планів вийти на кордони Донецької області. Наступальне угруповання військ противника продовжує повзучий наступ на Донеччині. Численні штурми українських позицій тривали навіть у новорічну ніч, а за перші три дні нового року інтенсивність бойових дій поступово зростала, зазначив командувач.

Він також зауважив, що, попри суттєву перевагу ворога, його втрати значно більші.

«Попри те, що наш ворог на найгарячіших ділянках фронту має перевагу в озброєнні та військових, рівень їхніх безповоротних втрат набагато більший, ніж у нас»,- повідомив Сирський.

Читайте також: Президент провів засідання Ставки - заслухав доповіді Залужного і Буданова

Як повідомляв Укрінформ, Сили оборони України з 24 лютого 2022 року по 4 січня 2023 року ліквідували близько 108 910 російських загарбників, при цьому лише за минулу добу - 720 осіб. Також захисники України знищили ворожих танків 3038 (+2) одиниць, бойових броньованих машин ‒ 6106 (+6), артилерійських систем – 2039 (+6), РСЗВ – 424 (+0), засобів ППО ‒ 215 (+1), літаків – 283 (+0), гелікоптерів – 270 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 1842 (+3), крилатих ракет ‒ 723 (+0), кораблів / катерів ‒ 16 (+0), автомобільної техніки й автоцистерн – 4745 (+10), спеціальної техніки ‒ 181 (+0).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-