Британія передала Україні обладнання для розмінування

Британія передала Україні обладнання для розмінування

Укрінформ
Велика Британія передала Україні понад 1000 металошукачів Vallon і 100 комплектів для знешкодження бомб у рамках підтримки країни щодо розміновування полів, цивільних будинки та інфраструктуру на деокупованих територіях.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у пресрелізі британського уряду.

“Використання росією протипіхотних мін і спрямування на цивільну інфраструктуру підкреслює шокуючу жорстокість вторгнення путіна. Цей останній пакет підтримки Великої Британії допоможе Україні безпечно очистити землю та будівлі, коли вона повертає свою законну територію”, - заявив глава Міноборони Британії Бен Воллес.

Читайте також: Британія збільшить військовий бюджет на понад £1,5 мільярда через війну в Україні – ЗМІ

Зазначається, що Vallon можуть допомогти військовим розчищати дороги й стежки, створюючи безпечні маршрути.

Ці металошукачі також можуть допомагати з розчищенням цивільної інфраструктури, серед яких будинки, від вибухонебезпечних речовин, дозволяючи людям безпечно повернутися до своїх домівок.

“Тим часом комплекти для знешкодження бомб призначені для знешкодження нерозірваних російських бомб, боєприпасів і саморобних вибухових пристроїв. Це обладнання для боротьби з вибуховими боєприпасами є одним із найновіших у широкому спектрі обладнання, яке Велика Британія передала Україні для підтримки її боротьби з незаконним вторгненням росії”, - йдеться у пресрелізі.

Читайте також: Британія готова переглянути відмову від надання Україні зброї більшої дальності – Воллес

У британському уряді наголошують, що підтримка України продовжиться наступного року.

Як повідомляв Укрінформ, Велика Британія передала Україні понад 900 генераторів і відправила Збройним силам України приблизно 15 000 наборів комплектів для екстремальних холодів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-