Українська авіація чотири рази за день вдарила по позиціях ворога

Українська авіація чотири рази за день вдарила по позиціях ворога

Дані Генштабу
Укрінформ
Українська авіація протягом поточної доби завдала чотири удари по районах зосередження російських загарбників, підрозділи ракетних військ й артилерії Сил оборони України зі свого боку уразили два пункти управління, два райони зосередження живої сили та склад боєприпасів ворога.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 28 грудня.

За даними Генштабу, війська російської федерації протягом доби здійснили два авіаційні й стільки ж ракетних ударів, а також понад десять обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Повідомляється, що загарбники продовжують вести наступальні дії на Бахмутському й Авдіївському напрямках, на Лиманському — намагаються покращити тактичне положення. На інших напрямках противник обороняється.

Читайте також: У ЗСУ закликають дочекатись офіційної інформації щодо звільнення Кремінної

На Волинському, Поліському, Сіверському й Слобожанському напрямках обстановка залишається стабільною, ознаки формування наступальних угруповань ворога не виявлені.

Водночас на Слобожанському напрямку, за інформацією Генштабу, росіяни завдавали ударів з артилерії й мінометів по районах населених пунктів Ветеринарне, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Стариця, Дворічна й Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв райони понад 20 населених пунктів. Серед них — Синьківка, Вільшана, Куп’янськ, Кислівка і Крохмальне Харківської області, Стельмахівка, Площанка, Червонопопівка та Діброва Луганської області, а також Ямполівка Донецької області.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження з боку загарбників зазнали райони теж понад 20 населених пунктів, зокрема Спірного, Білогорівки, Соледара, Григорівки, Бахмутського, Часового Яру, Бахмута, Костянтинівки, Майорська та Нью-Йорка Донецької області.

На Авдіївському напрямку з танків, мінометів і ствольної артилерії війська рф обстріляли райони Бердичів, Авдіївки, Первомайського, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Новопавлівському напрямку під вогневий вплив ворога потрапили Времівка, Велика Новосілка, Вугледар і Пречистівка Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках вогнем артилерії російські війська тероризували жителів понад 25 населених пунктів. Серед них — Гуляйполе, Малинівка, Чарівне й Дорожнянка Запорізької області, Республіканець, Козацьке та Львове Херсонської області.

Читайте також: Ворог має проблеми з боєприпасами та постійно поширює фейки - військові ЗСУ

Вкотре від ворожих обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Антонівки Херсонської області та саме місто Херсон, є постраждалі серед мирного населення.

"російські окупанти продовжують безславно помирати в Україні. У Запорізькій області підтверджено знищення у попередні дні одного зенітного ракетного комплексу С300, восьми одиниць військової техніки різних типів і складу боєприпасів", — зазначили в Генштабі.

У результаті завданих українськими захисниками ударів, за інформацією Генерального штабу, поранення дістали понад 150 російських військових. Кількість ліквідованих уточнюється.

Читайте також: Із вересня ППО збила понад 420 російських ракет і 430 дронів-камікадзе - Ігнат

Також встановлено, що на тимчасово захоплених територіях Запорізької області російські військовослужбовці й найманці загарбницьких військ масово залишають місця несення служби. Для розшукових заходів у місто Приморськ направлені окремі підрозділи росгвардії. За попередніми даними, у розшуку перебуває понад 200 осіб.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 грудня Сили оборони України знищили близько 103 тисяч 770 російських загарбників, понад три тисячі ворожих танків, понад шість тисяч бойових броньованих машин й іншу техніку ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-