У ЗСУ закликають дочекатись офіційної інформації щодо звільнення Кремінної

У ЗСУ закликають дочекатись офіційної інформації щодо звільнення Кремінної

Укрінформ
Сили оборони активно працюють над тим, аби звільнити Кремінну на Луганщині, однак слід дочекатися офіційних повідомлень Генштабу.

Як передає Укрінформ, про це в ефірі телемарафону повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий, коментуючи інформацію видання The New York Times щодо успіхів українських військових у звільненні Кремінної на Луганщині.

«Я можу сказати, що The New York Times – дуже авторитетне видання, і в нього хороші джерела, проте на цьому напрямку триває вже певний час потужна робота наших підрозділів, в тому числі десантно-штурмових, я думаю, що коли там буде досягнуто суттєвого результату, ми обов’язково повідомимо нашій громадськості. Поки що треба запастися терпінням і чекати офіційних повідомлень», – зазначив Череватий.

Читайте також: Бахмут, Кремінна та плани на 2023 рік: Зеленський провів засідання Ставки

Відповідаючи на запитання щодо рішення російського військового керівництва переміститися з Кремінної до Рубіжного, Череватий повідомив: «Це традиційна для них практика після серії поразок, яких вони зазнали в Україні, у них пропала вже бравада, і коли розуміють, що може бути несприятливий для них результат, вони переміщують свої командні, логістичні пункти».

Звільнення Кремінної та Сватового має і військове значення, оскільки дозволить далі рухатися зі звільнення Луганщині, а також має велике морально-психологічне значення, наголосив Череватий. Він нагадав, що рф оголосила частину Донеччини і Луганщини своїми територіями, тож звільнення цих територій буде болючим для кремля.

Коментуючи наміри кремля до кінця року вийти на адмінкордон Донецької області, речник наголосив, що ворог докладає максимальних зусиль та залучає нові ПВК до війни. «На фоні безуспішної кампанії в напрямку Бахмута та в напрямку Авдіївки, Вугледара на Луганщині їм потрібен хоч якийсь проміжний переможний результат, і вони кидають всі сили. Зокрема, в районі Степного на Вугледарському напрямку ми помітили, що вже крім ПВК «Вагнер» з’явилася ПВК «Патріот», афільована з чинним міністром оборони рф шойгу. Очевидно, вони підтягують все боєздатне, щоб домогтись хоч якогось результату», – повідомив речник.

Читайте також: На Луганщині загарбники примусово надають дітям російське громадянство

Коментуючи ситуацію навколо Бахмуту, речник відзначив, що російські окупанти зазнають великих втрат, однак постійно підтягують нові сили. «Ворог продовжує тиснути, наносить удари, понад 200 ударів всіма видами артилерії і танків наніс він по всій лінії бахмутського фронту. Втрати 80 чоловік вбитими і більш як 90 пораненими. Тому там залишається найпотужніша динаміка війни сьогодні, і наші воїни, проявляючи героїзм і витримку, утримують ворога, не дають йому прорвати системну оборону. Хоча ворог дуже прагне», – повідомив Череватий.

Він додав, що ворог підтягує сили і намагається атакувати, але ЗСУ докладають всіх зусиль, щоб не віддати Бахмут.

Раніше видання New York Times повідомило, що українські війська наближаються до звільнення Кремінної на Луганщині, деокупація міста дасть змогу ЗСУ контролювати основні дороги до міст Сєвєродонецьк та Лисичанськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-