Президент: Понад 1800 населених пунктів уже вдалося звільнити від російських загарбників

Президент: Понад 1800 населених пунктів уже вдалося звільнити від російських загарбників

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський повідомив, що Україні вже вдалося звільнити понад 1800 сіл та міст від російських загарбників.

Про це він заявив під час виступу з посланням до Верховної Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Більше 1800 міст і сіл України нам вже вдалося звільнити від окупанта. І я дякую всім державам, які допомагають нам долати російську тиранію саме на полі бою”, - сказав Зеленський.

За його словами, “сьогодні українські воїни доводять, що велич - не від розмірів держави, не від запасу ракет і не від здатності когось до чогось примушувати. Велич - від сили духу тих, хто захищає свій дім, захищає волю для свого народу”.

Виступ Президента у Верховній Раді / Фото: president.gov.ua

“Українські воїни вигнали окупантів з-під Києва. І це був перший переламний момент у повномасштабній війні, це показало силу нашого опору”, - наголосив Президент.

Він нагадав, що українські воїни звільнили острів Зміїний, і “відтоді кожен окупант знає. яку єдину відповідь він почує від українців на будь-які свої зазіхання”.

Читайте також: Зеленський у Раді: Завдяки Україні світ побачив, що свобода може стати переможцем

“Це показало, що Україну ніщо не зупинить. В Чорному морі дещо поменшало флагманів, а один сумнозвісний міст все частіше працює на виїзд, а не на в’їзд, якщо працює. І це показало, яким буде майбутнє, - воно буде українським”, - наголосив Президент.

Також він зауважив, що активні дії українських сил оборони і безпеки на Харківщині перегорнули багато сторінок старої історії.

“Може, російська армія і не знала, що здатна аж так стрімко тікати, тікати, лишаючи всі свої позиції, зброю, своїх солдатів і колаборантів. Окупанти тікали, хоча мали перевагу на цьому напрямку у кількості озброєння, техніки, солдатів, але у наших воїнів була і є інша велика перевага, більш значуща перевага - у рішучості, перевага сили своєї землі під ногами”, - сказав глава Української держави.

Читайте також: Президент після 24 лютого взяв участь у 850 міжнародних заходах

За його словами, така перевага українських воїнів підсилюється потужною зброєю.

“Вперше у нас така зброя: «HIMARS» і «Краб», «Гарпун» і «Насамс», «Байрактар», гаубиці М777 і центр «Бушмастер», IRIS-T, «Кроталь». І я назвав зараз лише де-які з цих десятків видів найкращої зброї світу, яка вже є або буде у наших воїнів. Дякую нашим партнерам!”, - зазначив Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у середу, 28 грудня, виступив зі щорічним посланням до Верховної Ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-