рф не має достатньо боєприпасів для широкомасштабного наступу в Україні – британська розвідка

рф не має достатньо боєприпасів для широкомасштабного наступу в Україні – британська розвідка

Укрінформ
російська армія навряд чи збільшила власні запаси артилерійських боєприпасів настільки, щоб забезпечити проведення широкомасштабних наступальних операцій в Україні.

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в суботу Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

В огляді зазначається, що з жовтня російські окупаційні війська посилила свої сили в Україні десятками тисяч резервістів, що дозволило їм вирішити питання гострого дефіциту особового складу. Проте нестача боєприпасів залишається ключовим обмежуючим фактором наступальних операцій росіян.

В британській розвідці вважають, що з тієї ж причини, через обмежену кількість крилатих ракет, росія, ймовірно, обмежила ракетні удари великої дальності по українській цивільній інфраструктурі приблизно до одного разу на тиждень.

Читайте також: кремль звужує початкові цілі війни, щоб усунути критику бойових невдач росії в Україні - ISW

«Вразливість нинішнього оперативного плану росії полягає в тому, що навіть просто підтримання оборонних операцій уздовж її довгої лінії фронту вимагає значних щоденних витрат снарядів і ракет», - наголошується у зведенні.

Як повідомляв Укрінформ, українська воєнна розвідка перехопила телефонну розмову російського загарбника, у якій він розповідає, що російські військові калічать себе, аби повернутися додому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-