ЗСУ показали «засічну смугу» у бєлгородській області, яку зводять росіяни

ЗСУ показали «засічну смугу» у бєлгородській області, яку зводять росіяни

Фото
Укрінформ
У бєлгородській області рф в районі населеного пункту Устинка росіяни будують лінію оборони, яка включає мінні загородження та протитанкові рови.

Як передає Укрінформ, про це Збройні сили України повідомляють на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В Білгородській області в районі н.п. Устинка триває будівництво лінії оборони, яка включає: протитанкові рови шириною 4 метри, бетонні піраміди, мінні загородження, взводні та ротні опорні пункти», - ідеться у повідомленні.

Очільник області В’ячеслав Гладков прокоментував необхідність створення такої глибокоешелонованої лінії оборони так: «Мы не собираемся уходить» та назвав її «засічною смугою».

У ЗСУ нагадали, що «засічною смугою» називалася лінія укріплень, створена на південних кордонах московського царства у XVI-XVII століттях. Вона допомагала захищатися від набігів з боку Кримського ханства.

Читайте також: Окопи, міни та «зуби дракона»: окупанти в Криму готуються відбивати атаки ЗСУ

Як повідомляв Укрінформ, у росії на сайтах з робочими вакансіями та в соцмережах з'явилися численні оголошення про набір різноробочих для будівництва укріплень та копання окопів у тимчасово захоплених частинах Запорізької та Луганської областей України, а також у Білгородській області рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-