Залужний обговорив безпеку в регіоні з главою Генштабу Польщі

Залужний обговорив безпеку в регіоні з главою Генштабу Польщі

Укрінформ
Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний обговорив із начальником Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща Раймундом Анджейчаком безпекову ситуацію в регіоні та сценарії її розвитку.

Як передає Укрінформ, про це Залужний повідомив у Телеграмі.

«Мав за честь вітати в Україні начальника Генерального штабу Збройних сил Республіки Польща і мого друга генерала Раймунда Анджейчака. Це нагода відверто обговорити безпекову ситуацію в регіоні та сценарії її розвитку. Вдячний, що Україна не сама у спротиві російській збройній агресії, і в цьому величезна заслуга польських братів», - заявив Залужний.

Він також подякував за надану міжнародну військову допомогу, що включає озброєння, військову техніку, боєприпаси і необхідні матеріали.

«Ціную можливість проводити професійну підготовку наших військовослужбовців на польській території. Разом ми втілюємо стратегічно важливе рішення щодо переходу України на важке озброєння держав-членів НАТО», - заявив Залужний.

Читайте також: Залужний просить Президента підписати закон про посилення відповідальності військових

Головнокомандувач ЗСУ подякував польській стороні за лікування та реабілітацію поранених українських воїнів.

«Без вільної України немислима вільна Польща», - автором цих слів вважають відомого польського інтелектуала Єжи Ґедройця. Вони надзвичайно актуальні зараз. Саме нам випала честь і відповідальність боротися за волю України і всієї Європи пліч-о-пліч», - заявив Залужний.

Як повідомляв Укрінформ, 20 грудня Кабінет Міністрів затвердив постанову, яка дозволить збільшити допомогу від Польщі на облаштування спільного кордону до 160 млн євро.

Фото: Валерій Залужний / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-