Рішення передати Україні Patriot США узгоджували з союзниками - речник уряду ФРН

Рішення передати Україні Patriot США узгоджували з союзниками - речник уряду ФРН

Укрінформ
Німеччина вітає намір США надати Україні системи ПРО Patriot.

Про це сказав речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт на брифінгу в Берліні в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми вітаємо цей крок… Це добра новина», - сказав Гебештрайт.

Він підкреслив, що таке рішення було узгоджено з ближчими союзниками, в тому числі з Німеччиною.

Речник нагадав також, що Німеччина своєю чергою передала Україні «найефективнішу систему захисту з повітря» - Iris-T, подальші будуть передані наступного року, а також системи Gepard. Деякі інші країни передали системи C-300, які мали на озброєнні, тепер будуть американські Patriot.

Гебештрайт зауважив, що останніми місяцями характер війни знову змінився – росія розпочала руйнівні атаки з повітря на інфраструктуру України, що вимагає від союзників прийняття рішень щодо того, як найкраще допомогти в цій ситуації.

Читайте також: «росія не може диктувати умови» - США відреагували на погрози рф через Patriot для України

Щодо можливості передачі Patriot власне Німеччиною, то, як зазначив Гебештрайт, Берлін не є принципово проти цього, але просто не має наразі систем, які міг би передати Україні.

За словами речника, наразі ведуться переговори щодо того, де найкраще організувати навчання українських військових управлінню Patriot у Європі. Він не виключив, що це може відбутися на території ФРН. Остаточне рішення ще не ухвалено.

Читайте також: В ОП назвали чотири головні завдання візиту Зеленського до США

Як повідомлялось, Президент України Володимир Зеленський відвідає Вашингтон 21 грудня. Під час цього візиту глава Білого дому, як очікується, оголосить новий пакет допомоги в галузі безпеки Україні, щоб допомогти країні захиститися від російської агресії. Він включатиме, як передбачається, системи Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-