В ОП назвали чотири головні завдання візиту Зеленського до США

В ОП назвали чотири головні завдання візиту Зеленського до США

Укрінформ
Візит Президента України Володимира Зеленського до Сполучених Штатів після того, як він учора побував у Бахмуті, є дуже символічним.

Як передає Укрінформ, про це у коментарі Reuters сказав радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк.

“Офіційний візит Зеленського до США, який розпочався одразу після візиту до найгарячішої точки війни – Бахмута, є дуже символічним. І надзвичайно значущим”, - зазначив він.

За словами Подоляка, візит Зеленського, зокрема переговори з президентом Джо Байденом, дадуть можливість пояснити реальну ситуацію в Україні, яка зброя потрібна Києву для боротьби з росією і навіщо вона потрібна Україні.

Читайте також: Зеленський вирушив з візитом до США

“По-перше, і сам візит, і рівень запланованих зустрічей однозначно свідчать про високий рівень довіри між країнами. По-друге, це нарешті покладе край спробам російської сторони довести нібито наростаюче охолодження в наших двосторонніх відносинах”, - сказав Подоляк.

Він також наголосив, що зображення росією американо-українських відносин навіть близько не відповідає дійсності: "Сполучені Штати однозначно підтримують Україну".

Подоляк вважає, що Зеленський зможе показати американській політичній еліті реальний масштаб війни, її справжню природу та важливість її належного завершення – тобто на правильних умовах.

"Четверте: зброя, зброя і ще раз зброя. Важливо особисто пояснити, навіщо потрібні ті чи інші види зброї. Зокрема, бронетехніка, новітні системи ПРО і ракети великої дальності", - сказав він.

Читайте також: Зустріч Байдена і Зеленського розпочнеться о 21.00 за Києвом

Радник голови Офісу Президента додав, що Зеленський роз'яснив би у США, чому надання Україні такої саме зброї призведе не до ескалації війни, а різко знизить військовий потенціал росії.

«На мій погляд, візит, безсумнівно, активізує та оптимізує ключові сфери військового співробітництва, додатково мобілізує двопартійну політичну підтримку та більш чітко намалює картину майбутнього, якщо війна не буде закінчена правильно», — підсумував Подоляк.

Як повідомляв Укрінформ, речниця Білого дому Карін Жан-П'єр заявила, що під час візиту Зеленського до США глава Білого дому оголосить новий значний пакет допомоги в галузі безпеки Україні, щоб допомогти країні захиститися від російської агресії.

У Білому домі також підтвердили, що системи Patriot входитимуть в новий пакет допомоги для України на майже $2 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-