«росія не може диктувати умови» - США відреагували на погрози рф через Patriot для України

«росія не може диктувати умови» - США відреагували на погрози рф через Patriot для України

Укрінформ
Сполучені Штати не зважають на погрози рф щодо поставок в Україну оборонних озброєнь, у тому числі передових систем Patriot, та наголошують, що росія не може диктувати будь-які умови, оскільки вона – агресор, що розв’язав жорстоку війну.

З такою заявою виступив у вівторок під час телефонного пресбрифінгу координатор Ради національної безпеки при Білому домі Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«росія не може диктувати умови для оборонної допомоги, яку ми надаємо Україні», - наголосив представник Білого дому.

Він підкреслив, що саме рф є країною-агресором у цій війні.

Кірбі також зауважив, що Сполучені Штати залишаються занепокоєними ескалацією конфлікту, що також не відповідає інтересам українського народу. Водночас, за його словами, у Вашингтоні не вважають, що зараз ведеться війна між росією і Заходом, «як заявляв путін, і що є неправдою».

Читайте також: У США немає підтверджень постачання росії іранських ракет – Білий дім

При цьому представник Білого дому не став коментувати намірів адміністрації США надати Україні системи протиповітряної й протиракетної оборони Patriot. Він зазначив, що бачив повідомлення провідних медіа про те, що такі розмови ведуться, однак не коментуватиме, де зараз перебувають США в цьому питанні.

Як повідомлялося, впродовж останнього тижня американські ЗМІ неодноразово повідомляли, що адміністрація США розглядає можливість надання Україні систем Patriot. Водночас, у росії заявили, що це стало би «черговим провокаційним кроком» з боку США, який може призвести до непередбачуваних наслідків. Влада у Вашингтоні не коментує своїх намірів та радить дочекатися офіційних заяв з цього приводу.

Фото: Official White House Photo by Tia Dufour

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-