Данілов не радить іранським інструкторам їхати в Україну

Данілов не радить іранським інструкторам їхати в Україну

Укрінформ
Іранські інструктори, які прибувають на територію України для підготовки російських військових, будуть знищуватись.

Як передає Укрінформ, про це секретар РНБО Україні Олексій Данілов сказав в інтерв'ю “Голосу Америки”.

“Це відбувалося (тренування іранськими інструкторами російських військових — ред.) у різних точках. Хочу зауважити, що, надаючи той чи інший вид озброєння, – ми це знаємо по собі, – обов'язково треба проводити навчання. При чому навчання проводять ті люди, які постачають це озброєння, ті компанії, які його постачають. Але якщо навчання наших хлопців відбувається за межами нашої країни, то навчання щодо цих дронів відбувалося на території нашої країни, на території захопленого Криму, на частині захопленої території наших областей. Це стосується безпосередньо Херсонської області”, - зазначив Данілов.

Читайте також: кремль готує загальну мобілізацію та закриття кордонів для чоловіків до 65 років - Данілов

У зв’язку з цим він попередив іранських інструкторів про небезпеку знищення на території України.

“Те, що ми точно можемо сказати, – частина з них (інструкторів – ред.) вже не поїде додому у тому вигляді, у якому вони приїхали. Це підтверджується даними нашої розвідки, це підтверджують наші фахові люди, які цим питанням безпосередньо займалися. Я б не радив на сьогодні жодному представнику іншої країни їхати на нашу територію для того, щоб воювати на боці російської федерації. Небезпека бути знищеними на нашій території для вас буде вкрай і вкрай велика”, - зазначив Данілов.

Читайте також: Найближчі місяці будуть вирішальними у війні - Данілов

Як повідомляв Укрінформ, іранські інструктори допомагають російським загарбникам запускати дрони-камікадзе з кримських полігонів та Херсонщини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-