Цього тижня Сполучені Штати оголосять про надання Україні систем Patriot - CNN

Цього тижня Сполучені Штати оголосять про надання Україні систем Patriot - CNN

Укрінформ
Очікується, що до наступного пакета військової допомоги США Україні ввійдуть комплекти обладнання, які перетворюють наявні некеровані боєприпаси на високоточні (JDAM), а також системи протиповітряної оборони Patriot.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела.

Зазначається, що новий пакет допомоги буде оголошено вже цього тижня.Оснащені системою точного наведення наявні в Україні бомби допоможуть ЗСУ атакувати стаціонарні російські оборонні лінії та інші великі цілі. Їх потрібно скидати з винищувачів, що залишається значною проблемою через ППО росії.

Для використання JDAM українські ВПС адаптуватимуть винищувачі МіГ-29.

Комплекти для точного наведення можуть буьи приєднані до «тупих» бомб різної потужності й маси (від 225 до 900 кг). Вони використовують GPS та інерціальну навігацію, деякі з них – лазерне наведення для враження рухомої цілі. Дальність польоту оснащених бомб – близько 25 км.

Читайте також: Зеленський: Сучасна ППО в достатній кількості позбавить рф головного інструменту терору

США широко використовували JDAM в Іраку й Афганістані. За даними компанії "Боїнг", яка виробляє комплекти, вони були експортовані до більш як двох десятків країн. На сьогодні вироблено понад 400 тис. комплектів, кожен з яких коштує приблизно 22 тис. доларів.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент України Володимир Зеленський  в інтерв’ю французьким телеканалам TF1 та LCI заявив, що процес перемовин про надання Україні систем протиповітряної, протиракетної оборони і, зокрема, комплексів Patriot, триває постійно. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-