Зеленський про надання Україні систем ППО Patriot: Я особисто займаюсь цим процесом

Зеленський про надання Україні систем ППО Patriot: Я особисто займаюсь цим процесом

Відео
Укрінформ
Процес перемовин про надання Україні систем протиповітряної, протиракетної оборони і, зокрема, комплексів Patriot, триває постійно. 

Про це президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю французьким телеканалам TF1 та LCI, передає Укрінформ.

"Процес триває. Я цим особисто займаюся. Це дуже для нас потрібно (системи протиповітряної, протиракетної оборони, зокрема Patriot - ред.). Все, чим ми в Україні займаємося — це наближення результату. ... Ми про це постійно розмовляємо (з президентом США Байденом - ред.) , я з позитивом дивлюся на це питання, з великим позитивом", - сказав Зеленський.

Він також нагадав, що з президентом Французької республіки Макроном обговорювалося питання надання Україні системи Crotale.

Читайте також: У Пентагоні відповіли на заяви росії щодо намірів США надати Україні системи Patriot

"Я не знаю, як вони працюють, вони ще не почали працювати. У нас є приклади з американськими NASAMS або німецькими IRIS-T. Ми боремося за системи, які залежать від рішення Італії і Франції. Це SAMP-T, ці системи і також інші зенітні установки — все це допоможе", - сказав Зеленський.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок американський телеканал CNN поінформував, що адміністрація президента США завершує підготовку планів щодо передання Україні системи протиракетної оборони Patriot.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-