Ресурсами проєкту «Хочу жити» скористалися вже понад 1,2 мільйона росіян – Юсов

Ресурсами проєкту «Хочу жити» скористалися вже понад 1,2 мільйона росіян – Юсов

Укрінформ
Інформаційними ресурсами українського державного проєкту "Хочу жить", який дає можливість загарбникам здатися в полон, скористалися понад 1,2 мільйона людей.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону, передає кореспондент Укрінформу.

«Розголос щодо цього проєкту надзвичайно серйозний, в першу чергу на території самої російської федерації, і "сарафанне радіо" працює. Нам відомо, що понад 1 мільйон 200 тисяч людей звернулися до інформаційних ресурсів проєкту. Це ті люди, які шукають для себе або для своїх рідних можливість зберегти життя у цій війні», - зазначив Юсов.

За його словами, щодня фіксується понад 100 прямих контактів і звернень через чат-бот або консультаційну гарячу лінію проєкту від росіян, які висловили намір здатися в полон.

Читайте також: У ЗСУ розробили інструкцію для росіян, як здатися в полон за допомогою квадрокоптера

«Точну кількість ми не коментуємо, зокрема з міркувань безпеки цих людей. До того ж тривають переговори щодо повернення наших полонених, а всі ці речі можуть впливати», - сказав представник розвідки.

Він зауважив, що найбільшу активність виявляють так звані частково мобілізовані, які не розуміють, що їм робити на війні в Україні.

«Вони точно розуміють, що це не їхня війна, вони хочуть вижити. А Україна як цивілізована держава, яка дотримується міжнародного права, Женевських конвенцій, таку можливість їм надає», - підкреслив Юсов.

Читайте також: У ЗСУ закликають військових рф вчити правила здачі в полон

Як повідомлялося, “Хочу жить" - державний проєкт, покликаний допомогти військовослужбовцям з рф безпечно здатися в полон ЗСУ. Аби отримати інформацію про те, як здатися в полон, російським військовослужбовцям або їхнім рідним та близьким слід звернутися на телефонну лінію за номерами: +380 95 68 86 888; +380 93 68 86 888; +380 97 68 86 888. Інформація про здачу в полон російською також є на Телеграм-каналі “Хочу жить” та у Фейсбуці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-