Центр Маріуполя набитий військовими рф, із Мангуша притягнули «Бук» - Андрющенко

Центр Маріуполя набитий військовими рф, із Мангуша притягнули «Бук» - Андрющенко

Відео
Укрінформ
У тимчасово захопленому Маріуполі суттєво збільшилася кількість російських військових.

Про це повідомив у Телеграмі радник Маріупольського міського голови Петро Андрющенко, передає Укрінформ. 

«Центр міста буквально набито російськими військовими в повному екіпіруванні - від Драматичного театру до перехрестя пр. Мира/пр. Металургів. Причина поки невідома, однак востаннє така кількість окупантів тут спостерігалася лише під час бойових дій», - зазначив Андрющенко.

За його інформацією, загарбники також активно везуть пірамідальні протитанкові конструкції, так звані «зуби дракона», машини йдуть «майже суцільним караваном». При цьому вантажівки мають на номерах позначку «126», що вказує на Ставропольский край - це щонайменше за 650 кілометрів.

«Це вказує на велику кількість виготовлення в цілому, бо логістично тягнути звідти - десь на рівні пекла», - зауважив Андрющенко.

Крім того, за його словами, зафіксовано рух військової техніки, зокрема помічено «Бук», який привезли з Мангуша. «Протягнули його через усе місто в бік перехрестя на Лівобережний район та Кальміуський. Швидше за все, мали намагання встановити в Кальміуському районі. Однак щось пішло не так», - зазначив радник міського голови, зауваживши, що йдеться про Залізничний міст у Кальміуському районі, де "Бук" не проходить за габаритами.

Читайте також: У Маріуполі спостерігають посилене переміщення ворожої техніки до Запоріжжя

Щодо пітерського "ОМОНа", про прибуття якого в місто стало відомо 16 грудня, то, за словами Андрющенка, зі спецпризначенців і військових сформували патрулі.

«Послення режиму. Прибулий "ОМОН" із санкт-петербурга зміксували з військовою комендатурою та посилили патрулювання Маріуполя малими групами. Основна мета - виявлення «партизан», - зазначив він.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила в Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Місто майже на 90% зруйноване внаслідок ворожих обстрілів, не має нормального постачання електрики, води, газу. Нині у ньому залишаються понад 100 тис. жителів.

Читайте також: Загарбники зносять цілі квартали у трьох районах Маріуполя

Маріуполь та навколишні селища загарбники перетворюють на військово-логістичний хаб російської армії.

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-