Не варто недооцінювати росію: німецький генерал закликає дати більше зброї ЗСУ

Не варто недооцінювати росію: німецький генерал закликає дати більше зброї ЗСУ

Укрінформ
росія програє війну, але недооцінювати армію рф зараз було б великою помилкою, натомість треба підсилити допомогу ЗСУ.

Про це заявив глава спецштабу по Україні в Міністерстві оборони ФРН, бригадний генерал Крістіан Фройдінг у програмі Бундесверу «Nachgefragt», передає Укрінформ.

«На мій погляд, росія зазнала невдачі: росія зазнала стратегічної невдачі, росія зазнала невдачі в оперативному плані, і росія зазнала невдачі в моральному плані», — сказав генерал.

Він пояснив, що планована зміна керівництва в Україні провалилася, кількість смертей є незліченною (Фройдінг оцінює втрати росії у близько 100 тисяч загиблих і вдвічі-втричі більше поранених), а сама росія економічно та політично ізольована.

Тож через 10 місяців після нападу на Україну росія змушена тримати оборону. Ситуація на фронті зараз відносно статична окрім центрального Донбасу, особливо в районі Бахмута, де задіяні переважно найманці з групи Вагнера. «Ми знаємо, що бувають дні, коли гине до 500 бойовиків Вагнера», - зауважив глава спецштабу по Україні в МО ФРН.

Проте, як надовго вистачить військового потенціалу російських збройних сил, передбачити важко. Тож недооцінювати росію не варто, застеріг Фройдінг.

«росія все ще має неймовірний запас матеріалів і особового складу», - сказав військовий. Він не виключає подальшу часткову мобілізацію у рф. Генерал також звернув увагу на те, що повітряні та військово-морські сили рф все ще лише обмежено залучені до війни. До цього додається ядерний потенціал росії, нагадав він.

Читайте також: Генерал Годжес сумнівається у спроможності росії здійснити ще один потужний наступ

Фройдінг заявив про необхідність продовжувати підтримувати ЗСУ. Він вважає, що українські військові краще екіпіровані до зими, а російським солдатам доводиться воювати на застарілій техніці, незахищеній від холоду та вологи. Це стосується й особистого спорядження, де українські військові мають «явну перевагу» над російським противником. Німець нагадав, що його країна також передала великий зимовий пакет із засобами захисту та одягом.

Читайте також: путін не відмовиться від імперіалістичних планів: Шольц заявив про необхідність посилити оборону

За словами керівника спецштабу, від подальшої підтримки Заходу значною мірою залежить, чи зможе Україна вистояти у війні.

«І наше послання чітке: ми підтримуватимемо Україну, доки це буде потрібно, усіма силами, чим зможемо», - заявив воєначальник.

«Nachgefragt» - YouTube-формат, який Бундесвер започаткував після нападу росії на Україну. Його метою є задоволення потреби громадськості в інформації з перших рук про політику безпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-