рф може використати мобілізованих для нових наступальних дій на Україну — розвідка

рф може використати мобілізованих для нових наступальних дій на Україну — розвідка

Укрінформ
Через проведену в рф повноцінну мобілізацію Україна має бути готова до будь-яких дій з боку країни-агресора.

Про це сказав представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону "Єдині новини", передає Укрінформ.

«Проведена в рф не часткова, а повноцінна мобілізація дає додаткові людські ресурси, які використовуватимуть як гарматне м’ясо», - сказав Юсов.

Тому подальші наступальні дії з використанням нового резерву мобілізованих можливі. «Ми маємо справу з чисельною армією держави-агресора і терориста. Тому маємо бути готові», - сказав він.

Ударами по енергетичній і критичній цивільній інфраструктурі ворог намагається компенсувати успіхи ЗСУ та провали свого повномасштабного наступу. Крім того, ці терористичні акти могли б, на його думку, схилити Україну до якихось перемовин на умовах окупантів.

Читайте також: Під вибухи російських ракет Україна продовжує рухатись до ЄС

Відносно умов для переговорів Юсов зауважив, що це може бути лише після виведення всіх окупаційних військ з України, після відшкодування всіх збитків і притягнення злочинців до відповідальності. Після передачі ядерного озброєння під міжнародний контроль. Лише за цих умов можливі певні гарантії безпеки для рф. «На зразок будапештського меморандуму. Але оскільки такі гарантії будуть надавати цивілізовані країни, у тому числі Україна, їх будуть дотримуватись", - додав промовець.

Як повідомлялося, сьогодні, 16 грудня, зранку росія здійснює масовану ракетну атаку на Україну, масштабна повітряна тривога триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-