Блінкен заявив про збереження двопартійної підтримки України у Конгресі США

Блінкен заявив про збереження двопартійної підтримки України у Конгресі США

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен наголосив, що в американському Конгресі зберігається потужна підтримка України з боку Демократичної та Республіканської партій як у Сенаті, так і в Палаті представників.

Про це він заявив у четвер під час пресконференції в Вашингтоні за підсумками саміту лідерів США - Африка, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Я мав нагоду провести певний час на Капітолійському пагорбі – спочатку в Сенаті минулого тижня, а сьогодні зранку – в Палаті представників», - зауважив глава Держдепартаменту США.

Читайте також: Речник Держдепу: Це не «проксі-війна» - росія не воює ні зі США, ні з НАТО

Він підкреслив, що відчув у Конгресі «продовження потужної двопартійної підтримки» зусиллям США щодо надання Україні допомоги, збереженні тиску на рф, а також подальшого зміцнення оборонного альянсу НАТО.

Читайте також: Євросоюз хоче налагодити спільну закупівлю зброї

Як повідомляв Укрінформ, впродовж останніх місяців представники крила MAGA Республіканської партії, яке асоціюють з експрезидентом США Дональдом Трампом, виступають із закликами, які ставлять під сумнів необхідність продовження масштабної допомоги Україні. Водночас частина республіканців підтримують нинішній курс Сполучених Штатів у цьому питанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-