Українська авіація завдала по ворогу 13 ударів

Українська авіація завдала по ворогу 13 ударів

Дані Генштабу
Укрінформ
Авіація Сил оборони України протягом доби завдала по російських військах 13 ударів, на двох напрямках зафіксоване нарощення ворожих угруповань.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 15 грудня.

За даними Генштабу, російські війська продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському й Авдіївському напрямках.

Водночас загарбники намагаються покращити тактичне положення на Лиманському напрямку, на Куп’янському та Запорізькому — нарощують угруповання. На інших напрямках ворог зосереджує зусилля на стримуванні дій підрозділів Сил оборони України, обстрілює позиції українських захисників і цивільні об’єкти вздовж лінії зіткнення.

Протягом доби війська російської федерації здійснили два ракетні удари та понад п'ять обстрілів з реактивних систем залпового вогню, унаслідок чого постраждала, зокрема, цивільна інфраструктура Нікополя та Херсона, є загиблі серед мирних жителів.

Загроза здійснення росіянами авіаційних і ракетних ударів по об’єктах критичної інфраструктури залишається актуальною для всієї території України.

Читайте також: ЗСУ просунулись на півтора кілометра біля Діброва, з початку тижня на Донбасі - 388 бойових зіткнень

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках, за інформацією Генштабу, обстановка суттєвих змін не зазнала, ознаки формування наступальних угруповань противника не виявлені. На території республіки білорусь триває нарощування авіаційного угруповання та підрозділів збройних сил рф.

На Слобожанському напрямку загарбники здійснили танкові й артилерійські обстріли в районах Високої Яруги, Мороховця, Стариці, Дворічної та Новомлинська Харківської області.

На Куп’янському напрямку вогневого ураження з боку ворога зазнали райони Вільшаної, Кислівки, Котлярівки, Берестового й Першотравневого Харківської області, а також Стельмахівки і М’ясожарівки Луганської області.

На Лиманському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії росіяни обстріляли райони Макіївки та Червонопопівки Луганської області, Торського і Ведмежого Донецької області.

Читайте також: Ворог найближчим часом спробує встановити повний контроль над Донеччиною та Луганщиною — Генштаб

На Бахмутському напрямку війська рф завдавали ударів, зокрема, по районах Верхньокам’янського, Спірного, Білогорівки, Соледара, Бахмутського, Бахмута, Андріївки, Курдюмівки, Озарянівки, Північного й Опитного Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники намагалися уразити позиції Сил оборони поблизу Авдіївки, Первомайського, Невельського, Георгіївки, Мар’їнки й Новомихайлівки Донецької області.

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни продовжують обстрілювати позиції українських військ і цивільну інфраструктуру вздовж правого берега річки Дніпро. Зокрема, у Донецькій області загарбники били по районах Времівки й Новополя, у Запорізькій — по районах Гуляйполя, Дорожнянки, Гуляйпільського, Оріхова та Степового, у Дніпропетровській — по Нікополю, у Херсонській області — по районах Новотягинки, Іванівки, Токарівки, Херсона, Інгульця та Білозерки.

Читайте також: рф готує близько 200 тисяч військових: Залужний впевнений, що буде новий наступ на Київ

Тим часом, за даними Генштабу, війська рф продовжують зазнавати втрат. Зокрема, 13 грудня в районах Токмака, Пологів і Бердянська Запорізької області Сили оборони України знищили два ворожі склади боєприпасів, дві артилерійські системи з боєкомплектом і шість одиниць військової техніки різного типу, також завдали поранень понад 200 російським військовим.

Встановлено, що у зв’язку з переповненням лікувальних закладів і моргів у тимчасово окупованому Мелітополі загарбники перевозять трупи й евакуюють поранених військовослужбовців до Криму.

Для поповнення поточних втрат противник змушений доукомплектовувати командну ланку оперативно-тактичного рівня офіцерами-пенсіонерами, звільненими в запас, й офіцерами у відставці, направляючи їх у район ведення бойових дій.

Повідомляється, що українська авіація здійснила 11 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога та два удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Читайте також: Залужний назвав стратегічні завдання ЗСУ — утримати рубежі, створити резерв та посилити ППО

Ракетники й артилеристи ЗСУ зі свого боку уразили ворожий склад пально-мастильних матеріалів, два пункти управління та чотири райони зосередження особового складу загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 15 грудня загальні втрати російських військ у розв'язаній проти України повномасштабній війні сягають близько 96 тисяч 590 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-