ЗСУ просунулись на півтора кілометра біля Діброва, з початку тижня на Донбасі - 388 бойових зіткнень

ЗСУ просунулись на півтора кілометра біля Діброва, з початку тижня на Донбасі - 388 бойових зіткнень

Укрінформ
Упродовж поточного тижня на сході України відбулося 388 бойових зіткнень між українськими військовими та російськими терористами.

Про це заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов заявив на брифінгу в Military Media Center, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Упродовж останнього часу противник завзято намагається захопити все більше територій Донецької області. Протягом поточного тижня на сході нашої країни відбулося 388 бойових зіткнень із противником», - зазначив Громов.

Він розповів, що в ході ведення наступальних дій Сили оборони України просунулись до півтора кілометра у районі населеного пункту Діброва на Донеччині. У районі Білогорівки, за його словами, ворог, не досягнувши успіху, здійснює спробу прориву оборони села Верхньокам’янське для подальшого охоплення Білогорівки з півдня.

«На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмут, Опитне, Кліщіївка, Озерянівка, Майорськ. Активно застосовує підрозділи приватної військової компанії «вагнер», основи яких складають колишні ув’язнені», - додав представник Генштабу ЗСУ.

Він підкреслив, що ворог, попри великі втрати в особовому складі, намагається виконати завдання щодо блокування та взяття під контроль Бахмуту.

Читайте також: Ворог найближчим часом спробує встановити повний контроль над Донеччиною та Луганщиною — Генштаб

Окрім того, бригадний генерал зазначив, що на Авдіївському та Новопавлівському напрямках підрозділи Сил оборони України стримали наступальні дії противника в районах Олександрополя, Красногорівки, Веселого, Авдіївки, Водяного, Невельського, Мар’їнки, Побєди, Новомихайлівки та Пречистівки.

Він додав, що на Лиманському напрямку захисники України протистояли спробам росіян вести наступальні дії в районах населених пунктів Макіївка, Площадка, Червонопопівка, Діброва, Білогорівка, Верхньокам’янське, Спірне. Також ворог завдав ракетних ударів у районах населених пунктів Лиман, Озерне, Слов’янськ, Краматорськ та авіаційних ударів по позиціях українських військ.

Водночас, за інформацією Громова, на Харківському та Куп’янському напрямках противник вів наступальні дії в районах населених пунктів Тернова, Новоселівське, Стельмахівка – успіхів не мав. Крім цього, ворожі війська завдали ракетного удару по об’єктах цивільної інфраструктури в районах семи населених пунктів Харківської області та авіаційних ударів по позиціям наших військ.

На Запорізькому та Херсонському напрямках протягом тижня відбулося три бойових зіткнення, зазначив представник Генштабу ЗСУ.

Читайте також: рф прагне перевести військовий конфлікт у тривале збройне протистояння – Громов

Як повідомляв Укрінформ, протягом тижня підрозділами артилерії нанесено ураження 309 об’єктам противника, у тому числі по 34 пунктам управління різного рівня, 24 складам із боєприпасами та паливно-мастильними матеріалами, 70 артилерійським підрозділам та понад 150 районам зосередження особового складу та вогневих засобів противника. Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України бригадний генерал Олексій Громов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-