США не очікують припинення бойових дій в Україні взимку – Білий дім

США не очікують припинення бойових дій в Україні взимку – Білий дім

Укрінформ
З огляду на активне продовження російської війни в Україні, Сполучені Штати не очікують, що бойові дії припиняться впродовж наступних зимових місяців.

Таку оцінку висловив у середу під час телефонного брифінгу координатор з питань стратегічних комунікацій Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми не очікуємо, що бойові дії припиняться в наступні зимові місяці», - зауважив представник адміністрації Байдена.

Він пояснив, що зараз відбуваються запеклі бої на Донбасі, зокрема в Бахмуті та навколо нього, які «триватимуть певний час».

На запитання журналістів щодо можливості проведення мирних переговорів з рф про завершення війни, Кірбі наголосив, що це має вирішувати українська сторона.

Читайте також: США ближчими днями можуть оголосити про нову допомогу для України - Білий дім

«Це залежить від (рішення – ред.) президента Зеленського, а не Сполучених Штатів», - підкреслив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, за інформацією Генштабу ЗСУ, зараз противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Він також намагається покращити тактичне положення на Куп’янському та Лиманському напрямках. На Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Фото: Генштаб ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-