США ближчими днями можуть оголосити про нову допомогу для України - Білий дім

США ближчими днями можуть оголосити про нову допомогу для України - Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати готують нові оголошення про виділення допомоги Україні в умовах її протистояння російській агресії.

Про це заявив у понеділок під час пресбрифінгу в Білому домі радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Минулої п’ятниці ми оголосили про виділення ще $275 мільйонів для військової підтримки України. Ближчими днями ми матимемо додаткові оголошення»,- зауважив представник Білого дому.

Він підкреслив, що США продовжують стежити за розвитком подій в Україні. За його словами, у Вашингтоні хочуть бути певними, що будь-які спроби рф досягти переваги як на полі бою або у знищенні військової інфраструктури, будуть послаблені.

Читайте також: Зброя, гроші й виробництво боєприпасів: Кулеба назвав шляхи для ЄС посилити підтримку України

«Тож наша увага зосереджуватиметься на тих речах, які становлять справжню загрозу для України й українського народу», - підкреслив Салліван.

Як повідомляв Укрінформ, минулої п’ятниці США оголосили про виділення чергового пакета військової допомоги Україні на суму $275 мільйонів, який включав ракети для систем HIMARS, 80 тисяч снарядів калібру 155 мм, засоби протидії БПЛА, броньовані транспортери HMMWV, близько 150 електрогенераторів та інше обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-