білорусь перекидає танки до кордону з Польщею та Литвою – ЗМІ

білорусь перекидає танки до кордону з Польщею та Литвою – ЗМІ

Укрінформ
Під час "раптової перевірки боєготовності" армії білорусі як мінімум 20 танків перекидаються на полігон під Гродно поблизу кордону з Польщею та Литвою. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє в ТГ-каналі моніторингова група "Бєларускі Гаюн".

«Від 11 омбр (окрема механізована бригада, - ред.) до перевірки поки що залучені 2 танкові роти 7 окремого танкового батальйону – це мінімум 20 танків Т-72Б. Підрозділи повинні будуть здійснити марш з пункту постійної дислокації на полігон "Гозький" у Гродненському районі (з подоланням водної перешкоди, найімовірніше – у Лідському районі)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Пентагон не вважає загрозою для регіону раптову перевірку білоруської армії

Уточнюється, що до перевірки буде залучено: 40-й окремий механізований батальйон 11 омбр, 105-й окремий механізований батальйон 11 омбр, інженерно-саперний батальйон 11 омбр.

Немає докладної інформації про переміщення підрозділів 19 омбр. При цьому очікується, що підрозділи цієї бригади форсуватимуть річку Березина на переправі, яку навели в Борисовському районі Мінської області.

Читайте також: Під час перевірки білоруської армії планують «взяти під охорону» об'єкт на кордоні з Україною

Як повідомлялося, 13 грудня міноборони білорусі заявило про початок раптової перевірки бойової готовності зс рб.

Тоді ж повідомлялося про висунення з пункту постійної дислокації підрозділів 38-ї окремої десантно-штурмової бригади у Бресті на південний схід, у бік українського кордону з Волинською областю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-